dreamstimemaximum_30592349Det finnes mange typer allergier og ulike overfølsomhetsreaksjoner. Ordet allergi kommer fra gresk og betyr endret reaksjonsmønster. Allergi innebærer således endringer i kroppens reaksjonsmåte på stoffer som forekommer naturlig i omgivelsene våre og som i utgangspunktet er ufarlige. Det utvikles en overfølsomhet i kroppens immunforsvar som mobiliserer kraftig overfor disse stoffene, og frigjør histaminer for å bekjempe dem. Mange ganger er det vanskelig å unngå de stoffene kroppen reagerer på, det gjelder f.eks. pollen dyrehår eller matvarer. Da kan akupunktur og homeopati være med å redusere omfanget av plagene.

Pollenallergi

De fleste av oss nyter den vakre våren, men for dem som sliter med allergi mot ulike typer pollen kan denne tiden være slitsom å komme gjennom. Partikler fra pollen i luften fester seg til slimhinner i nese og øyne, og det oppstår velkjente symptomer som rennende, kløende, røde øyne, nysing, tett eller rennende nese og tretthet. Hos enkelte kan plagene utvikle seg til bihulebetennelse på grunn av slimdannelse og irriterte, hovne slimhinner. Ved Sandnes Naturmedisinske Senter er det hvert år mange som tar kontakt med oss fordi de ønsker å forsøke å få lindring for sine allergiske plager. Vi tilbyr både akupunktur og homeopati, og kombinerer gjerne disse to.

Begge behandlingsformene kan benyttes før sesongen, da gjerne 4-6 uker før den starter. Da forsøker vi å styrke og balansere immunforsvaret for å forberede kroppen fram mot sesongen. Eller de kan rette seg mot å dempe de aktuelle symptomene når disse gjør seg gjeldende. Akupunkturbehandlingen øker blodsirkulasjonen til slimhinnene i nesen og øynene, og kan føre til at reaksjonen mot pollenpartiklene blir svakere. Mange føler i tillegg at akupunkturbehandlingen er med å redusere trettheten de får av allergimedisinene. Behandlingen tilrettelegges individuelt mot de plagene akkurat du har, og kan fint kombineres med vanlige medisiner.

Allergi mot dyr

dreamstimeextralarge_27993993Andre kommer til oss i forhold til allergi mot dyr. Kanskje har familien fått en ny liten kjæledegge som det viser seg at noen i familien reagerer på? Da kan det være aktuelt å prøve alternativer for å minimere plagene. Behandlingsprinsippene er det samme i denne situasjonen som ved pollenallergi. Det er ønskelig å balanserer immunssystemet slik at overreaksjonen dempes, samtidig som man demper de akutte plagene allergien medfører. Innen homeopatien vil vi da gi et middel som inneholder bitte små mengder av det aktuelle allergenet i potensert form (dvs fortynnet og bearbeidet). Dette er en form for hyposensibilisering hvor målet er å redusere allergien mot det aktuelle dyret og dempe plagene allergien medfører.

Matvareallergier

Dette er et tema vi er glade i. Les mer under  Matintoleranser