Kolikk hos spedbarn

dreamstimeextrasmall_24073297

Spebarnskolikk defineres som periodevis sterk skriking i mer enn 3 timer per dag, oftere enn 3 dager per uke. Kolikk oppstår vanligvis 2-4 uker etter fødsel. Mens vanlige barn skriker i gjennomsnitt i 1-2 timer per dag, skriker barn med kolikk 3-7 timer per dag. Barn med kolikk har også ofte andre symptomer som utspilt mage, mye tarmgass, raping, gulping og et forstyrret søvnmønster. Lys-eller laserakupunktur kan benyttes for lindring av symptomer og for å dempe smertene barnet har i forbindelse med dette.  Vi foretrekker ofte å kombinere med homeopati her.

Her er noen tegn på at barnet ditt kan ha kolikk:

  • Babyen begynner ofte å gråte plutselig. En høyfrekvent gråt og ingenting du gjør ser ut til å hjelpe.
  • Gråten begynner ofte på samme tid hver dag, ofte på ettermiddagen eller kvelden.
  • Babyen trekker gjerne beina opp under seg når de gråter, og magen kan se oppblåst ut.
  • Babyen knyter gjerne hendene.
  • Babyen blir ofte rød i ansiktet.
  • Gråtingen kan vare i minutter eller timer.
  • Gråten kan ofte slippe taket når babyen er utmattet eller når han/hun har fått prompet eller rapet

Forstoppelse hos barn

Babyer/barn opp til 7 år bør ha avføring 2-3 ganger daglig, men det er ikke grunn til bekymring hvis barnet ikke har avføring en dag innimellom. Derimot vil ikke barnet ha det godt hvis det går flere dager og opp til en uke eller to uten å ha avføring. Akupunktur og homeopati kan benyttes i forsøk på å regulere energien i tarmsystemet til barnet slik at forstoppelse unngås.  Mange av disse barna har utpreget svette i hodet som reduseres ved behandling.

Diarè, kvalme og oppkast hos barn

dreamstimeextralarge_778802Diarè og oppkast kan være alvorlig hos et barn og det er viktig å oppsøke lege når almenntilstanden til barnet er nedsatt, barnet er slapt eller ikke får i seg mat og drikke.  Hvis barnet stadig plages med vedvarende diarè, kvalme eller oppkast kan akupunktur benyttes i forsøk på å regulere tarmsystemet slik at dette unngås.