dreamstime_xxl_32051127Det er noen ting som bare kvinner opplever. Det kan for eksempel være plager relatert til menstruasjon, som smerter før, under eller etter. Noen har en uregelmessig syklus, og andre opplever manglende menstruasjon. Noen har store blødninger og andre igjen har sparsomme blødninger. De fleste opplever emosjonelle eller fysiske forandringer i perioden før menstruasjon, men for noen er PMS-plagene ekstra plagsomme og påvirker hverdagen negativt.

Overgangsalder eller menopause er en av kvinnens naturlige livsfaser og noe alle kvinner må gjennom. Noen er heldig og opplever ikke så store utfordringer i denne fasen, men for andre kan det være en vanskelig periode. Vanlige plager relatert til menopause er ofte hetetokter, økt svette dag eller natt og vaginal tørrhet. Andre plager kan være hodepine, depresjon, engstelse, irritabilitet, tristhet, nedsatt hukommelse, insomnia, trøtthet, tørr hud og tørt hår. Akupunktur kan brukes for å dempe symptomene som oppstår ved overgangsalderen og styrke kroppen mot andre aldersrelaterte plager.

Ønsker du å prøve akupunktur i forbindelse med barneønske finner du mer informasjon under punktet barnløshet. Er du heldig og allerede er gravid, men opplever plager som er relatert til graviditeten, så har vi skrevet litt om det under punktet svangerskap og barsel.