Barnløshet hos kvinner

dreamstimeextralarge_37973505Mange av våre kunder er som deg, de kommer til oss med et ønske om å bli gravid. Dette er et sterkt og grunnleggende ønske, og det å ikke bli gravid oppleves for mange som en vanskelig situasjon. Du opplever gjerne frustrasjoner, nedstemthet og stress som blir til optimisme når eggløsningen nærmer seg og som blir til verdens største nedtur idet mensen kommer igjen. Enten du akkurat har begynt å prøve å bli gravid eller du har prøvd i flere år allerede, enten du ønsker å få igang syklusen eller du har en uregelmessig syklus, enten du har en bekreftet diagnose fra gynekolog som gir ekstra utfordringer eller du ikke finner årsaken til at du ikke blir gravid, så har vi møtt andre i din situasjon her på klinikken.

Det mange faktorer som spiller inn for at en kvinne skal bli gravid. Vårt hovedfokus i møtet med barnløse kvinner er å bidra til bedre hormonbalanse og stimulere til regelmessig menstruasjonssyklus og eggløsning. Vi forsøker også å lindre smertene ved eggløsning og menstruasjon slik at disse blir lettere. Vi styrker kvinnens slimhinner gjennom økt sirkulasjon. Sunne slimhinner gjør det lettere for det befruktede egget å feste seg. Vi benytter oss av akupunktur, homeopati, målrettet bruk av kosttilskudd og kostholdsveiledning dersom dette er aktuelt.

De vanligste årsakene til at kvinner tar kontakt med oss i forbindelse med barnløshet er eggløsningsforstyrrelser (PCO/PCOS), endometriose og habituell abort. Men kvinner kommer også fordi de har fått problemer etter bruk av p-piller, har dårlig livmorslimhinne, dårlig eggkvalitet, lav AMH eller høy FSH. I noen tilfeller kan gjentagende urinvseisinfeksjoner, soppinfeksjoner, tarmlidelser og tidligere kjønnsykdommer være faktorer som bidrar til barnløsheten.

Akupunktur kan fint benyttes i kombinasjon med vestlig medisinsk behandling.

Les mer:

Barnløshet

Barnløshet hos menn

IVF/Assistert befruktning

Fertilitetsprofil